ancoracutie-ancore

De cele mai multe ori stiuca cea mai mare scapa la barca. Este clar ca povestea asta o spunem cam toti.

De fapt, de fiecare data facem ceva gresit sau avem echipament neadecvat, lucruri care duc in final la o „eliberare” nedorita: un fir vechi si prost, carlige neascutite, neatentie sau o manevrare defectuoasa.

Mi s-a intamplat anul asta sa scap o stiuca in concurs la Cormoran, mare, la care si acum visez pentru ca probabil se apropia de captura concursului. Am gresit atunci in mai multe privinte, echipament cam “dur”, fir subtire, frana stransa nepermis de mult, lucru care sper sa nu se mai repete.

Tocmai de aceea, am decis sa nu mai fac niciun compromis, fie si in partidele de relaxare, pentru ca nu te intalnesti de foarte multe ori cu trofeul mult visat.

Ancora este o piesa extrem de importanta in pescuit, deoarece de starea ei perfecta, de varful ei depinde cat de repede se inteapa pestele.

In pescuitul stiucii cu lingura, atunci cand vine vorba de ancore, alegerea numarul 1 in ceea ce priveste brandurile este Gamakatsu. Exista un model de ancore care nu are cusur si anume Gamakatsu Treble 13B. Este o ancora extrem de robusta, cu un varf perfect, foarte resistent in timp, o ancora versatila, buna atat pentru linguri cat si pentru voblere.

montaj

Una din lingurile mele preferate atunci cand pescuiesc la stiuca este Bertilure Versus, o lingura perfecta din punctul meu de vedere pentru Delta Dunarii, datorita formei si greutatii (8-12 grame, in functie de tabla din care este facuta). Fiecare lingura de acest model din trusa mea are ancora Gamakatsu numarul 2/0 si o codita rosie, pentru un stimul in plus. O recomand tuturor celor care vor sa prinda stiuca 😉

ancore

Ancorele Gamakatsu Treble 13B sunt fabricate in Japonia si sunt disponibile in cutii de 10 bucati la pretul de aproximativ 25 de lei, la toate magazinele online partenere Arrow International, importatorul autorizat pe Romania.

stiuca-lingura